Sidor

tisdag 16 juli 2019

Chokladtårta med mandelbotten och jordnötskola

Antal portioner: 10-12 st

Botten
2 dl sötmandel
8 urkärnade färska dadlar
1 dl riven kokos
1 msk kokosolja

Jordnötskola
15 urkärnade färska dadlar
1 krm vaniljpulver
3/4 dl vatten
2 msk osötat jordnötssmör
1 dl grovhackade naturella jordnötter

Chokladmousse
4 mogna avokador
3 - 4 msk raw kakao
3/4 dl agavesirap

Topping
1/2 dl hackad raw mörk choklad
1/2 dl hackade naturella jordnötter

Botten: Mixa alla ingredienser till en grov smet. Klä botten på en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter (för 10-12 bitar), med bakplåtspapper. Tryck ut smeten i botten på formen och ställ i kylen.
Jordnötskola: Mixa dadlar, vaniljpulver, vatten och jordnötssmör till en jämn smet i en matberedare. Rör ner nötter. Bred ut i formen, men spara ca 1 cm i kanten.
Chokladmousse: Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Mixa avokadon med övriga ingredienser till en slät kräm. Bred ut i formen och ställ i kylen minst 2 timmar.
Topping: Toppa med choklad och jordnötter vid servering.

(recept från ICA)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar