Botten
2 dl sötmandel
8 urkärnade färska dadlar
1 dl riven kokos
1 msk kokosolja
Jordnötskola
15 urkärnade färska dadlar
1 krm vaniljpulver
3/4 dl vatten
2 msk osötat jordnötssmör
1 dl grovhackade naturella jordnötter
Chokladmousse
4 mogna avokador
3 - 4 msk raw kakao
3/4 dl agavesirap
Topping
1/2 dl hackad raw mörk choklad
1/2 dl hackade naturella jordnötter
Botten: Mixa
alla ingredienser till en grov smet. Klä botten på en form med
löstagbar kant, ca 20 cm i diameter (för 10-12 bitar), med
bakplåtspapper. Tryck ut smeten i botten på formen och ställ i kylen.
Jordnötskola:
Mixa dadlar, vaniljpulver, vatten och jordnötssmör till en jämn smet i
en matberedare. Rör ner nötter. Bred ut i formen, men spara ca 1 cm i
kanten.
Chokladmousse:
Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Mixa avokadon med övriga
ingredienser till en slät kräm. Bred ut i formen och ställ i kylen minst
2 timmar.
Topping: Toppa med choklad och jordnötter vid servering.
(recept från ICA)
(recept från ICA)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar