1 dl vatten
1 citron
270 g strösocker
50 g strösocker
10 g pektinpulver
10 g agar agar
strösocker att rulla hallonen i
citronzest
1.
Lägg bären i en kastrull tillsammans med vattnet och låt det koka upp.
Ta skalet av citronen och blanda med sockret som hallonen ska rullas i.
Pressa juicen ur citronen och spara.
2. Sila hallonen genom en finmaskig sil tills du fått ut 400 gram saft. Häll tillbaka saften i kastrullen.
3. Blanda ut pektinpulvret och agar agar med 50 gram strösocker och häll ner blandningen i kastrullen. Låt sjuda 5 minuter och ha sedan i resten av sockret (270 g) och saften från citronen.
4. Låt allt sjuda tillsammans i två minuter. Häll gelén i en silikonform eller i inoljad fyrkantig form. Låt stå ett någon timme i rumstemperatur.
5, Ta ur godiset ur formarna och låt dem gärna torka en dag innan de rullas i socker kryddat med citronzest.
(recept Jimmy Brorsson, SVT)
2. Sila hallonen genom en finmaskig sil tills du fått ut 400 gram saft. Häll tillbaka saften i kastrullen.
3. Blanda ut pektinpulvret och agar agar med 50 gram strösocker och häll ner blandningen i kastrullen. Låt sjuda 5 minuter och ha sedan i resten av sockret (270 g) och saften från citronen.
4. Låt allt sjuda tillsammans i två minuter. Häll gelén i en silikonform eller i inoljad fyrkantig form. Låt stå ett någon timme i rumstemperatur.
5, Ta ur godiset ur formarna och låt dem gärna torka en dag innan de rullas i socker kryddat med citronzest.
(recept Jimmy Brorsson, SVT)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar