Sidor

söndag 5 januari 2020

Havrebaguetter

Antal: 2 st
Ugn: 250 grader

25 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
2 tsk salt
1/2 dl havrekli
1 dl fiberhavregryn
ca 11 dl vetemjöl

1. Smula ner jästen i en degbunke.
2. Häll på vattnet och rör tills jästen lösts upp.
3. Rör ner salt, havrekli och havregrynen.
4. Arbeta ner det mesta av mjölet och arbeta ca 5 minuter i maskin.
5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 1-2 timmar i rumstemperatur.
6. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda i resten av mjölet om det behövs.
7. Dela degen i 2 delar och baka ut till baguetter lika långa som plåten.
8. Lägg baguetterna på en plåt med bakplåtspapper.
9. Mjöla lätt på brödets yta och låt jäsa ca 1 timme.
10. Sätt ugnen på 250 grader.
11. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.
12. Sänk värmen till 200 grader och grädda ytterligare ca 20 minuter.

Låt bröden kallna på galler utan bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar