Sidor

måndag 6 januari 2020

Tomatsoppa med linser och mozzarella

Antal portioner: 2-3 st

1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 förpackning krossade eller passerade tomater (500 g)
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk oregano
1 förpackning kokta gröna linser (380 g)
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
125 g minimozzarella-ostar

1. Skala och skiva vitlöken tunt.
2. Fräs den i oljan i en gryta ca 3 minuter.
3. Häll på tomater och vatten och lägg i buljongtärningen.
4. Krydda med oregano.
5. Sjud under lock ca 5 min.
6. Skölj linserna och blanda ner dem soppan.
7. Krydda med salt och peppar.
8. Lägg i mozzarellabollarna.

Servera med bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar