Antal portioner: 4 st
2 gula knipplökar (eller annan mindre lök)
2 msk rapsolja
100 g valnötter
3 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
1/2 tsk malen koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk färskriven eller torkad gurkmeja
2 pressade vitlöksklyftor
salt och cayennepeppar
2 kycklingfiléer, stekta eller koka (eller 1/2 grillad kyckling)
1. Strimla lökarna (även det gröna) och fräs mjuka i olja.
2. Mixa valnötterna och löken i en matberedare monterad med knivblad.
3. Koka upp vatten och buljongtärning och tillsätt de torra kryddorna.
4. Häll allt i matberedaren och mixa ihop.
5. Smaka av med vitlök, salt och cayennepeppar.
6. Strimla kycklingen och vänd ner i röran.
Servera till t ex till "Tomatsallad med couscous".
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar