Antal portioner: 4 st
3 dl belugalinser
6 dl vatten
1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
1 grillad kyckling
2 avokado
130 g krispig salladsmix t ex med strimlade rödbtor
1 dl rostade grovhackade mandlar
dijonvinägrett
6 msk olivolja
3 msk rödvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
1. Skaka samman alla ingredienser till vinägretten i en burk eller flaska.
2. Skölj linserna.
3. Koka upp vattnet med buljongtärningen.
4. Lägg linserna i buljongen och sjud under lock ca 15 minuter. Låt svalna.
5. Rensa kycklingen från skinn och ben. Skär köttet i bitar.
6. Kärna ur och skär avokadon i bitar.
7. Varva linserna med kycklingkött, avokado och sallad.
8. Strö över mandlarna.
Servera med bröd. Komplettera med ytterligare grönsaker om så önskas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar