Ugn: 250 grader
25 g jäst
3 dl vatten, fingervarmt
1 ½ tsk salt
1 ½ msk rapsolja
7–8 dl vetemjöl
3 dl vatten, fingervarmt
1 ½ tsk salt
1 ½ msk rapsolja
7–8 dl vetemjöl
Garnering
1 vitlöksklyfta
1 ½ msk rapsolja
flingsalt
1. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med vattnet.1 vitlöksklyfta
1 ½ msk rapsolja
flingsalt
2. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
3. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Dela degen i 8 bitar på ett mjölat bakbord. Forma bitarna till små limpor och lägg dem i en form för minilimpor. Brödgroparna har måttet 7,5 x 5,5 x 3 cm.
5. Snitta limporna med en vass kniv. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min.
6. Pressa vitlöksklyftan och blanda den med oljan.
7. När bröden jäst färdigt, pensla bröden med oljan och strö över flingsalt.
8. Sänk värmen till 225 grader när bröden sätts in och grädda dem mitt i ugnen i ca 15 min eller tills de fått lagom med färg.
Låt bröden svalna innan du tar ut dem ur formarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar