Ugn: 200 grader
8 ägg
1 dl mjölk
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
150 g fetaost
1 förpackning kokta linser (à 290 g), sköljda
0.5 kruka basilika
Morotssallad
- 300 g
morötter, grovrivna
0.5 citron, finrivet skal och saft
1 msk olivolja
0.5 tsk flingsalt
0.5 dl pumpakärnor
1. Vispa lätt ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
2. Häll smeten i en smord ugnsform och strö över smulad fetaost, linser och basilikablad.
3. Grädda mitt i ugnen tills omeletten rest sig och fått fin färg, 15-20 min.
4. Gör morotssalladen genom att blanda ihop morötter med citron, olivolja och salt.
5. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna och vänd ihop direkt med morötterna. - Servera salladen till omeletten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar