Sidor

lördag 4 januari 2020

Ugnsomelett med fetaost och basilika

Antal portioner: 4 st
Ugn: 200 grader

8 ägg 
1 dl mjölk 
1 tsk salt 
0.5 tsk svartpeppar 
150 g fetaost 
1 förpackning kokta linser (à 290 g), sköljda 
0.5 kruka basilika 

Morotssallad 
  • 300 g morötter, grovrivna 
    0.5 citron, finrivet skal och saft 
    1 msk olivolja 
    0.5 tsk flingsalt 
    0.5 dl pumpakärnor

    1. Vispa lätt ihop ägg, mjölk, salt och peppar. 
    2. Häll smeten i en smord ugnsform och strö över smulad fetaost, linser och basilikablad.
    3. Grädda mitt i ugnen tills omeletten rest sig och fått fin färg, 15-20 min. 
    4. Gör morotssalladen genom att blanda ihop morötter med citron, olivolja och salt. 
    5. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna och vänd ihop direkt med morötterna. 
  •  
  • Servera salladen till omeletten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar