Sidor

fredag 3 januari 2020

Krämig pasta med halloumi och tomat

Antal portioner: 4 st

4 portioner pasta (t ex gnocchi)
150 g haricots verts
2 vitlöksklyftor
2 stora tomater
400 g halloumiost
1 msk olja
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
1 tsk persilja
1 tsk basilika
salt och peppar
65 g babyspenat

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
2. Ansa bönorna och koka dem med pastan när det återstår 4 minuter av koktiden.
3. Skala och skiva vitlöksklyftorna.
4. Grovtärna tomaterna.
5. Skiva och stek halloumin i oljan i en stekpanna. Lyft upp på en tallrik.
6. Vänd ner vitlöken och fräs den. Tillsätt vatten, crème fraiche och örter.
7. Vänd ner tomaterna och låt dem bli varma.
8. Smaka av med salt och peppar.
9. Blanda pastan med såsen och toppa med halloumi och spenat.

Krydda gärna med lite extra peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar