Sidor

lördag 4 januari 2020

Lax i tortillabröd med nektarinsalsa

Antal portioner: 4 st
Ugn: 225 grader

500 g laxfilé
1 tsk salt
1/2 tsk chiliflakes

salsa
 4 tärnade nektariner
30 g koriander, bland och stjälk grovt hackade
1 liten finhackad rödlök
1 msk sweet chilisås
1/2 citron, rivet skal och saft
1/2 tsk salt

till servering
tortillabröd
tärnade tomater
tärnad gurka
tunt strimlad vitkål
gräddfil
citronklyftor

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Strö salt och chiliflakes på laxen och tillaga mitt i ugnen ca 10-15 minuter.
3. Blanda ihop alla ingredienser till salsan och smaka av med salt.
4. Fyll tortillabröd med lax, salsa och grönsaker. Toppa med gräddfil.

Servera med citronklyftor vid sidan om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar