Antal portioner: 4 st
700 g morötter
200 g potatis
1 stor hackad gul lök
2 msk olivolja
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
30 g ingefära
1/2 dl jordnötssmör
1/2 - 1 lime, pressad saft
salt och cayennepeppar
1. Skala och skär morötter och potatis i bitar.
2. Stek löken i olja tills den är mjuk men utan färg. Tillsätt morötter och potatis och stek någon minut.
3. Häll i hälften av vattnet och smula i buljongtärningarna.
4. Låt soppan koka under lock ca 25 minuter.
5. Riv ingefäran grovt. Pressa endast ner saften i soppan.
6. Tillsätt jordnötssmöret.
7. Mixa soppan slät med stavmixer. Späd med resten av vattnet.
8. Koka upp och smaka av med limesaft, salt och cayennepeppar.
9. Toppa soppan med grovhackade jordnötter och ruccola.
Servera gärna med bröd, matmuffins eller dylikt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar