Sidor

fredag 3 januari 2020

Potatisbullar med rökt lax och gräddig spenat

Antal personer: 4 st

1 finhackad gul lök
1/2 msk smör
700 g potatis, kokt och kall
200 g kallrökt lax
2 msk finhackad dill
1 tsk salt
1 ägg
2 msk smör
0,5 citron
150 g färsk bladspenat
2 dl matlagningsgrädde
0,75 msk Maizena majsstärkelse
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

1. Stek löken mjuk i smöret i ca 3 minuter. Låt svalna.
2. Skala potatisen och riv den grovt. Lägg i en skål.
3. Blanda ner löken.
4. Skär laxen i cm-stora bitar och blanda bitarna med dill, salt och ägg.
5. Forma jämnstora platta biffar. Stek dem på lite över medelvärme i smör ca 3 minuter på varje sida.
6. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.
7. Fräs spenat och citronskal i 1/2 msk smör ca 2 minuter.
8. Tillsätt citronsaft och grädde samt majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten. Låt puttra ca 2 minuter.
9. Krydda spenatsåsen med salt och peppar.

Recept från Allt om Mat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar