Ugn: 125 grader
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
2 ägg
1/2 tsk salt
900 g fast potatis
3 msk smör eller olja
tillbehör
2 gröna äpplen
1 dl lingonsylt
3 morötter
250 g keso
2. Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken, äggen och saltet.
3. Tvätta och riv potatisen grovt. Krama ur vätskan ordentligt och vänd genast ner potatisen i smeten (innan potatisen hinner mörkna).
4. Hetta upp lite av matfettet i en stekpanna och klicka ner smeten och stek raggmunkarna på varje sida i omgångar. Håll dem varma på plåten i ugnen.
5. Riv äpplena grovt och blanda med lingonsylten.
6. Skala morötterna och skär i stavar eller riv.
Servera raggmunkarna med lingonäpplen, morötter och keso.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar