Sidor

söndag 5 januari 2020

Raggmunk med lingonäpple

Antal portioner: 4 st
Ugn: 125 grader

2 dl vetemjöl 
4 dl mjölk 
2 ägg  
1/2 tsk salt 
900 g fast potatis 
3 msk smör eller olja

tillbehör
2 gröna äpplen
1 dl lingonsylt
3 morötter
250 g keso

1. Sätt ugnen på 125°C och sätt in en plåt. 
2. Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken, äggen och saltet.
3. Tvätta och riv potatisen grovt. Krama ur vätskan ordentligt och vänd genast ner potatisen i smeten (innan potatisen hinner mörkna).
4. Hetta upp lite av matfettet i en stekpanna och klicka ner smeten och stek raggmunkarna på varje sida i omgångar. Håll dem varma på plåten i ugnen.
5. Riv äpplena grovt och blanda med lingonsylten. 
6. Skala morötterna och skär i stavar eller riv.

Servera raggmunkarna med lingonäpplen, morötter och keso.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar