Sidor

lördag 4 januari 2020

Rotfruktsråraka med bönsalsa

Antal portioner: 4 st 

300 g morot 
300 g palsternacka eller kålrot 
400 g potatis 
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
2 msk olivolja

bönsalsa
2 tomater 
400 g kokta stora eller små vita bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda 
1 kruka persilja, finhackad 
0.5 rödlök, finhackad 
1 vitlöksklyfta, finriven 
1 msk olivolja 
1 tsk spiskummin 
1 tsk flingsalt 
1 tsk chiliflakes

1. Skala och grovriv rotfrukterna. Blanda med salt och cayennepeppar. Låt stå 5-10 minuter och krama sedan ur så mycket vätska som möjligt.
2. Hetta upp olja i en stekpanna och skeda upp små högar av riven rotfrukt. Platta till högarna och stek dem krispiga och till fin färg på båda sidor på svag värme.
3. Gör bönsalsan under stektiden: Tärna tomaterna och blanda med bönor, persilja, lök, vitlök, olja och kryddor. 

Toppa rårakorna med bönröran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar