Antal portioner: 4 st
300 g
morot
300 g
palsternacka eller kålrot
400 g
potatis
1 tsk
salt
1 krm
cayennepeppar
2 msk
olivolja
bönsalsa
2
tomater
400 g
kokta stora eller små vita bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
1 kruka
persilja, finhackad
0.5
rödlök, finhackad
1
vitlöksklyfta, finriven
1 msk
olivolja
1 tsk
spiskummin
1 tsk
flingsalt
1 tsk
chiliflakes
1. Skala och grovriv rotfrukterna. Blanda med salt och cayennepeppar. Låt stå 5-10 minuter och krama sedan ur så mycket vätska som möjligt.
2. Hetta upp olja i en stekpanna och skeda upp små högar av riven rotfrukt. Platta till högarna och stek dem krispiga och till fin färg på båda sidor på svag värme.
3. Gör bönsalsan under stektiden: Tärna tomaterna och blanda med bönor, persilja, lök, vitlök, olja och kryddor.
Toppa rårakorna med bönröran.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar