Sidor

fredag 3 januari 2020

Ugnsbakad lax med täcke av apelsin och ostkrokar

Antal portioner: 4 st
Ugn: 150 grader

500 g laxfilé
1 tsk salt
1/2 apelsin, rivet skal och saft
1/2 msk torkad grönpeppar
50 g ostkrokar
2 dl grädde
1 msk kycklingfond
2 msk vitt vin

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Lägg laxfilén i en ugnsform och salta.
3. Riv över apelsinskal och pressa på saften.
4. Mortla grönpepparn fint och  blanda med krossade ostkrokar.
5. Blanda grädde, fond och vin. Häll detta över laxen.
6. Strö över ostkroksblandningen och tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.

Servera med ris, potatisklyftor eller potatissallad.

Recept från Coop

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar