Sidor

söndag 2 januari 2022

Beluga-bolognese

Antal portioner: 4 st

1 morot, grovriven
1 gul lök, finhackad
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk rapsolja
1 1/2 dl belugalinser
400 g krossade tomater
2 dl crème fraiche
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk socker
1 msk balsamvinäger
ev 1/2 tsk spiskummin
salt och peppar

spaghetti
parmesanost
färsk basilika

1. Fräs morot, lök och vitlök i olja i en kastrull.
2. Tillsätt linser, krossade tomater, crème fraiche, vatten, buljongtärning, balsamvinäger, socker och ev spiskummin.
3. Lås såsen sjuda ca 25 minuter.
4. Mixa ev såsen lätt och späd med mer vatten om det behövs.
5. Smaka av med salt och peppar.

Servera med spaghetti, toppad med parmesan och basilika.

källa: Coop

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar