Antal portioner: 4 st
1 stor aubergine (ca 450 g)
1 röd paprika, fintärnad
1 röd paprika, fintärnad
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, finriven
1 msk tomatpuré
1/2 msk spiskummin
1/2 msk paprikapulver
1/2 tsk chiliflakes
500 g krossade tomater
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 frp canellinibönor (400 g), avsköljda
1 msk honung
1/2 msk vinäger
salt och svartpeppar
1 msk olivolja
till servering
färsk koriander
bröd
1. Riv auberginen grovt och strö över 1/2 tsk salt.
2. Hetta upp olja i en gryta och stek auberginen under omrörning några minuter.
3. Tillsätt paprika, lök, vitlök, tomatpuré och torkade kryddor. Stek ytterligare 3 minuter.
4. Häll i krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt sjuda under lock ca 10 minuter.
5. Häll i bönorna och smaka av med honung, vinäger, salt och peppar.
Ät med valfri mängd färsk koriander och bröd.
källa: Coop
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar