Antal portioner: 8-10 st
1 dl ättikssprit, 12%
2 dl strösocker
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 tsk fänkålsfrön
0,5 dl gin
2 förpackningar 5-minuterssill
0,5 st vanlig gurka
0,5 st citron, skalet
0,5 dl dill, hackad (mer dill kan tas)
1. Koka upp ättika, socker, vatten och fänkålsfrön. Ta från värmen och låt svalna helt.
2. Rör ner gin i den kalla lagen.
3. Häll av spadet från sillen och skär den i bitar.
4. Skiva gurkan tunt med hjälp av en mandolin eller osthyvel.
5. Skala av tunna bitar av citronskal med hjälp av en potatisskalare.
6. Varva sill, gurka, dill och citronskal i en väl rengjord burk.
7. Häll över lagen.
Låt stå kallt någon timme före serveringen så att smakerna hinner gå ihop sig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar