Antal portioner: 4 st
tomatsås
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk olivolja
2 burkar hela tomater (à 400 g)
1 msk koncentrerad grönsaksfond
2-3 dl vatten
1 tsk salt
frikadeller
500 g kalvfärs
1 ägg
1 tsk citronskal, finrivet
1 dl färsk basilika, hackad
1 dl parmesanost, finriven
3/4 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
4 portioner pasta, t ex spaghetti
1. Stek lök och vitlök i oljan på medelvärme tills det mjuknar.
2. Tillsätt tomaterna, grönsaksfond och vatten. Låt koka på svag värme under lock ca 30 minuter.
3. Mixa tomatsåsen slät och krydda med salt.
4. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
5. Blanda kalvfärs med ägg, citronskal, basilika, parmesan, salt och peppar.
6. Rulla till ca 25 bullar med oljade händer.
7. Lägg ner frikadellerna i tomatsåsen och låt sjuda ca 10 minuter. Ös regelbundet tomatsås över frikadellerna.
8. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
Toppa med mer parmesan, basilika och citron (skal eller saft) efter tycke!
källa: ICA
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar