Sidor

söndag 2 januari 2022

Halloumipytt med örtsmör och senapskräm

 Antal personer: 4 st
Ugn: 225 grader

50 g smör, rumsvarmt
35 valfri frysta örter, t ex dill, persilja eller basilika
ca 500 g blomkål
ca 1 kg potatis
3 små morötter
2 msk olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

senapskräm
1/2 grönt äpple
2 dl crème fraiche
1 msk grovkornig senap
2 tsk flytande honung
2 krm salt
1 krm svartpeppar

topping
200 g halloumi
1 citron
1 msk olja
1-2 dl hackad persilja
1 krm chiliflakes
65 g babyspenat

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Rör ihop smör och örter.
3. Senapskräm: Skala och riv äpplet. Krama ur vätskan. Blanda det rivna äpplet med crème fraiche, senap, honung, salt och svartpeppar.
4. Pytt: Ansa blomkålen. Skär blomkål, potatis och morot i tärningar och lägg på en plåt.
5. Ringla över olja och krydda med salt och peppar.
6. Rosta i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.
7. Ta ut plåten och klicka på örtsmöret.
8. Rosta ytterligare 5-10 minuter tills pytten får fin färg.
9. Topping: Skär halloumin i tärningar och skär citronen i klyftor.
10. Stek halloumin på hög värme i olja tills den är gyllenbrun.
11. Ta ut plåten och strö över halloumi, persilja, chiliflakes och babyspenat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar