Antal portioner: 4 st
1 kg högrev
1 msk olja
1 msk olja
2 msk smör
1 msk flingsalt
1 tsk nymalen svartpeppar
2 gula lökar, klyftade
4 vitlöksklyftor, skivade
1 röd chili, urkärnad och finhackad
ev 1-2 tsk chipotlepasta
3 dl stora vita bönor (burk eller bönor som har varit blötlagda i 8 timmar)
2 köttbuljongtärningar
1 msk starkt paprikapulver
7 dl vatten
1 röd paprik, tärnad
400 g kidneybönor (burk)
1. Skär köttet i tärningar, ca 3x3 centimeter.
2. Bryn det i omgångar i olja och smör. Salta och peppra.
3. Stek lök, vitlök, chili och eventuellt chipotlepasta i olja.
4. Lägg allt i en rymlig gryta och tillsätt vita bönor, buljongtärningar, paprikapulver och vatten.
5. Låt småkoka under lock i 1,5 timmar.
6. Tillsätt paprika, kidneybönor och eventuellt lite vatten.
7. Koka 1 timme. Köttet ska vara trådigt och falla sönder när det är klart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar