Antal: 25 st
Ugn: 150 grader
Ugn: 150 grader
50 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl rapsolja
2 msk ljus sirap
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen nejlika
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk hjorthornssalt
25 skalade mandlar, till garnering
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa smör och socker poröst med elvisp.
3. Tillsätt olja och sirap lite i taget under vispning.
4. Blanda ihop alla torra ingredienser och rör (eller sikta) ner i smeten.
5. Arbeta ihop till en jämn deg.
6. Rulla ut degen till en rulle och skär i 25 bitar.
7. Forma till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
8. Tryck fast en mandel på varje kaka.
9. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
Låt kakorna svalna på plåten.
källa: Coop
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar