Sidor

torsdag 2 augusti 2012

Smulpaj med päron och kardemumma

Antal personer: 6-8
Ugn: 200 grader

smulpaj
300 g tärnat smör
2 dl socker
5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker

fyllning
1 kg skalade, urkärnade och skivade päron
2 msk socker
1,5 tsk stötta kardemummakärnor

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda snabbt samman smöret med resten av ingredienserna till smuldegen.
3. Lägg hälften av smuldegen i en pajform, 2 cm i diameter. Platta till degen lite. Grädda i ca 7 minuter.
4. Ta ut formen och fördela päronskivorna på de gräddade smulorna.
5. Strö över socker och kardemumma.
6. Strö resten av smuldegen över fyllningen och grädda i ca 25 minuter tills pajen är gyllenbrun.

Servera med vaniljsås eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar