Sidor

fredag 3 augusti 2012

Teriyakilax

Antal personer: 4
Ugn: 225 grader

4 laxfiléer (alt ca 600 g hel laxfilé)
2 dl teriyakisås
1 msk sesamfrö
1 hg salladslök
1,2 hg morötter
80 g färska champinjoner
1,6 hg salladskål
1 msk rapsolja
4 hg äggnudlar
2 tsk fisksås

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka nudlarna.
3. Lägg laxen i en ugnsform och skeda över hälften av teriyakisåsen.
4. Skölj, skiva eller strimla grönsakerna ganska fint.
5. Sätt in laxen i ugnen i 5-10 minuter.
6. Under tiden, woka de kokade nudlarna och grönsakerna i oljan, stänk över lite fisksås som smaksättare.
7. Ta ut laxen och strö på sesamfrö.
8. Servera med resten av teriyakisåsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar