Sidor

söndag 26 augusti 2012

Kycklinggryta med mango

Antal personer: 4

1 msk olja
1 msk smör
600 g kycklingfilé, i bitar
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1/2 msk soja
1-2 tsk sambal oelek
1 strimlad purjolök
2 msk mango chutney
2 dl crème fraiche
1 färsk mango eller 150 g fryst, tärnad mango

1. Hetta upp olja och smör i en stekpanna eller gryta.
2. Bryn kycklingen runt om. Salta och peppra.
3. Tillsätt vatten, buljongtärning, soja och sambal oelek.
4. Sänk värmen och småkoka under lock 15 minuter.
5. Tillsätt purjolök, chutney och crème fraiche.
6. Koka ytterligare 5 minuter.
7. Skala mangon och skär den i bitar. Lägg bitarna i grytan strax före servering.

Servera med jasminris och en sallad med t ex tomater, avokado, olja, salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar