Sidor

måndag 13 augusti 2012

Rasmus ost- och skinkpaj

Antal personer: 4

pajdeg
2 dl vetemjöl
100 g smör
1 msk vatten

fyllning
1/2 purjolök
smör
200 g rökt skinka
3 ägg
2,5 dl vispgrädde
1-2 dl riven ost

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Görs enklast i en maskin.
3. Tryck ut degen i en pajform (gärna med löstagbar botten) och låt vila i kylen ca 30 minuter.
4. Ta ut formen ur kylen och nagga botten.
5. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 minuter.
6. Skölj, ansa och finstrimla purjolöken. Fräs den mjuk i lite smör.
7. Skär skinkan i små bitar.
8. Vispa samman ägg och grädde.
9. Tillsätt purjolök, skinka och ost.
10. När pajskalet är färdiggräddat, sänk ugnsvärmen till 200 grader.
11. Häll fyllningen i pajdegsskalet och grädda pajen tills äggstanningen har stelnat, ca 20-25 minuter.

Går bra att djupfrysa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar