Antal personer: 4
2 potatisar, ca 150 g
1 gul lök
1 blomkålshuvud, ca 800 g
1/2 msk smör eller margarin
1 l grönsaksbuljong
100 g cream cheese, 23%
salt
peppar
1 tsk gurkmeja
3 msk skuren gräslök
3 msk pinjenötter
1. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
2. Skala och skär potatis och lök i mindre bitar.
3. Ansa blomkålen och bryt den i buketter.
4. Fräs potatis och lök i matfettet i en gryta.
5. Häll på buljong och tillsätt blomkålen.
6. Låt det koka mjukt i buljongen.
7. Mixa soppan och rör ner osten som får smälta ner.
8. Smaksätt med salt och peppar, rör sist ner gurkmeja och gräslök.
Servera soppan med bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar