Sidor

torsdag 16 augusti 2012

Färsbiff i panna

Antal personer: 4

400 g köttfärs
1 tsk örtsalt
1 krm svartpeppar
1 1/2 msk potatismjöl
1 dl mjölk
1 msk smör
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
1 msk soja

tillbehör: hackad lök, persilja och oliver

1. Blanda färsen med örtsalt, peppar, potatismjöl och mjöl.
2. Bryn smöret i en stor stekpanna och platta ut färsen direkt i den till en stor biff som täcker hela pannan. Stek 4 minuter.
3. Dela färsen i 4 delar och vänd dem.
4. Stek ytterligare 4 minuter.
5. Ta upp biffarna. Häll grädde och soja i stekpannan och rör om.
6. Lägg i biffarna och låt dem puttra i såsen 3-4 minuter.

Servera med tillbehören och kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar