12 1/2 dl havregryn
1 dl solrosfrö
1 1/2 dl hackade, blandade nötter/mandel
2 dl vetegroddar
3 dl riven kokos
1/2 dl sesamfrö
2 dl råsocker
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl neutral olja
1/2 tsk vaniljessens eller 1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda de första 7 ingredienserna i en stor bunke.
3. Vispa samman vatten, olja, vanilj och salt och rör ner blandningen i de torra ingredienserna. Blanda väl.
4. Bred ut flingorna på botten av en långpanna och torka dem i ca 20-25 minuter tills blandningen är knaprig och guldbrun. Rör om var 5:e minut så att alla ingredienser torkas jämt.
5. Låt flingorna svalna ordentligt innan de lagras i en burk med tätslutande lock.
Det går bra att byta ut till andra ingredienser som man har hemma, t ex minska havregrynen och tillsätta linfrö, rågflingor osv.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar