Sidor

måndag 13 augusti 2012

Morgonbullar (kalljästa över natten)

Antal: 12 st

25 g jäst
2 1/2 dl kall mjölk
1/2 tsk salt
1/2 msk strösocker
ca 6 1/2 dl vetemjöl
25 g flytande eller smält margarin/smör

kväll
1. Vispa ut jästen i lite kall mjölk.
2. Tillsätt resten av mjölken, salt, fett, socker och mjöl.
3. Arbeta ihop till en deg.
4. Dela degen i 2 bitar, forma dem till rullar och skär varje i 6 bitar.
5. Rulla dem till bullar och lägg på smord plåt.
6. Täck med bakduk och låt jäsa i kylskåpet över natten.

nästa morgon
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Tag ut bullarna ur kylen och låt dem jäsa under tiden ugnen blir varm (ev lite längre).
3. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 minuter.

Det går bra att byta ut lite av vetemjölet (ca 1 dl) till t ex havregryn, linfrön etc.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar