Sidor

måndag 13 augusti 2012

Smaskig grekpaj

Antal personer: 4

deg
drygt 3 dl mjöl
125 g margarin/smör
1 msk vatten

fyllning
100 g färska champinjoner
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
1 msk olivolja
1/2 - 1 burk delade avrunna hela tomater
150 g fetaost
100 g pepparsalami

äggstanning
3 ägg
3 dl mjölk
salt
peppar
1 tsk oregano
1 tsk basilika

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en form (gärna med löstagbar botten).
3. Låt kallna i kylskåp i ca 20 minuter.
4. Nagga skalet och förgrädda tills det är torrt, ca 10 minuter.
5. Sänk värmen till 200 grader när pajskalet är klart.
6. Ansa champinjonerna och skär i skivor.
7. Kärna ur och strimla paprikorna.
8. Ansa och strimla purjolöken.
9. Fräs champinjoner, paprikorna och purjolöken ett par minuter i olivoljan.
10. Dela de konserverade tomaterna (klipp direkt i burken) och låt rinna av i ett durkslag.
11. Skär pepparsalamin i strimlor.
12. Tärna fetaosten.
13. Koka upp mjölken (enklast i mikron) och låt den svalna något. Blanda sedan med äggen och kryddorna.
14. Lägg de frästa grönsakerna på pajskalet. Lägg på tomater, pepparsalami och sist fetaosten.
15. Häll över äggstanningen (ta inte allt om det verkar vara för mycket) och grädda pajen i ugnen i ca 30 minuter. Lägg på folie i slutet om pajen börjar bli för mörk i färgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar