Sidor

söndag 5 maj 2013

Flygande Jakob

Antal personer: 4
Ugn: 225 grader

1 grillad kyckling
1 tsk italiensk salladskrydda
1-2 bananer
3 dl vispgrädde
3 dl chilisås
1 pkt bacon
1 dl jordnötter

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Bena ur kycklingen och lägg bitarna i en smord ugnsfast form.
3. Krydda med italiensk salladskrydda och med salt och peppar.
4. Skala bananen och skiva den ovanpå kycklingen.
5. Vispa grädden (inte för hårt) och blanda med chilisåsen.
6. Bred grädden över kycklingen och gratinera i ugn i ca 20 minuter.
7. Skär baconet i bitar och knaperstek dem.
8. Strö bacon och jordnötter över gratängen när den kommer ut ur ugnen.

Servera med ris och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar