Antal personer: 4
500 g soppgrönsaker
eller
1 st stor morot
1 st palsternacka
1 bit rotselleri
1 bit purjolök
4 st medelstora potatisar (ca 300 g)
4 wienerkorvar
2 msk olivolja
2 st hönsbuljongtärningar
1 l vatten
1 dl risoni
1 krm nymald svartpeppar
2 st grovhackade tomater
1 dl hackad persilja
1. Skala och tärna morot, palsternacka och rotselleri.
2. Ansa och skiva purjolöken.
3. Skala och skär potatisen i klyftor.
4. Skär korven i slantar.
5. Hetta upp oljan i en gryta.
6. Fräs morötter, palsternacka och rotselleri ca 5 minuter.
7. Tillsätt purjolök, smula ner buljongtärningarna och fräs under omrörning 1-2 minuter.
8. Späd med vattnet och lägg i potatisen. Låt koka under lock ca 5 minuter.
9. Tillsätt pastan och koka enligt anvisning på förpackningen.
10. Lägg i korven och smaka av med peppar.
11. Blanda tomater och persilja.
Servera soppan och toppa med tomat och persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar