Antal personer: 4
6-8 potatisar
1 purjolök
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 1/2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
timjan
cayennepeppar
1. Skala potatisen och skär den i bitar.
2. Snitta, skölj och strimla purjolöken.
3. Skala och hacka lök och vitlök.
4. Fräs purjo, lök och vitlök i smöret i en tjockbottnad kastrull ett par minuter.
5. Häll på vattnet. Tillsätt buljongtärningar och potatis.
6. Koka ca 10 minuter tills potatisen känns mjuk.
7. Vispa kraftigt i kastrullen så att potatisen mosas eller mixa soppan i mixer/matberedare.
8. Tillsätt grädden och koka upp soppan.
9. Smaka av med salt och peppar, timjan och cayennepeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar