Sidor

söndag 12 maj 2013

Smokey beef och coleslaw med äpplen

Antal portioner: 4

4 skivor entrecôte
1 tsk rökt paprikapulver
1/2 tsk chilipulver, gärna chipotle
1 tsk hel spiskummin
salt
nymalen svartpeppar
1 dl rökig barbercuesås, t ex hickory

ca 300 g strimlad vitkål
2 fint strimlade salladslökar
2 äpplen i tunna klyftor
1 dl gräddfil eller matyoghurt
2 msk majonäs
1 msk äppelcidervinäger
1-2 tsk dijonsenap
1 tsk spiskummin, gärna hel
salt och peppar

1. Blanda vitkål, salladslök och äpple.
2. Rör ihop gräddfil med majonäs, vinäger, senap, spiskummin, salt och peppar.
3. Blanda alltsammans väl och smaka av.
4. Klappa in kryddorna på köttets båda sidor.
5. Stek i smör eller grilla. Pensla med hickorysåsen under tiden.

Låt vila några minuter och skär i skivor

Vin: Gnarly Head old vine Zinfandel (95 kr alt box)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar