Sidor

söndag 12 maj 2013

Kyckling- och chèvrelasagne med sparris och äpple

Antal portioner: 4
Ugn: 225 grader

1 gul lök
2 röda äpplen
400 g kycklingfärs
4 msk smör
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater à 400 g
1 tsk torkad timjan
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
200 g färska lasagneplattor
200 g getost
250 g grön sparris

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och finhacka löken.
3. Dela, kärna ur och finhacka äpplena.
4. Bryn kycklingfärsen i 1 msk smör.
5. Rör i lök, äpple och tomatpuré. Låt allt fräsa ca 3 minuter.
6. Tillsätt krossade tomater, timjan, salt och peppar. Låt röran koka på svag värme ca 5 minuter.
7. Smält resterande matfett i en kastrull. Ta från värmen och rör ut mjölet. Späd med bjölken lite i taget under vispning. Koka upp och låt såsen sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt.
8. Varva sås, färsröra och lasagneplattor i en smord, ugnssäker form, ca 20x30 cm. Börja och avsluta med ett tunt lager sås.
8. Smula getosten ovanpå sista lagret av såsen.
9. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
10. Skär under tiden bort den nedre, torra delen på sparrisen. Koka sparrisen nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten.
11. Häll av och skär i mindre bitar. Toppa lasagnen med sparrisbitarna när ca 5 minuter är kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar