Sidor

söndag 12 maj 2013

Ugnspytt med kryddig korv och pepparrotskräm

Antal portioner: 4
Ugn: 225 grader

4 morötter
300 g majrovor
450 g amadinepotatis
1/2 tsk torkad timjan
2 msk olja
salt och peppar
40 g cabanossi
300 g rökt bog
1 1/2 msk pepparrot
2 dl matyoghurt
1/2 kruka persilja

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala morötterna och majrovorna. Skär rotfrukterna och potatisen i bitar.
3. Blanda rotsakerna med timjan, olja, salt och peppar på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter.
4. Strimla korven och bogen. Blanda det med rotsakerna på plåten när det återstår 10 minuter av tillagningstiden.
5. Skala och riv pepparroten. Vispa ner den i  yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
6. Hacka persiljan grovt och blanda med pytten precis innan servering.

Servera pytten med pepparrotskrämen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar