Antal portioner: 4
Ugn: 200 grader
300 g små tomater
1 klyftad rödlök
1 liten aubergine, skuren i 2 cm kuber
1 dl olivolja
3-5 krm salt
1 burk svarta bönor (400 g)
1 burk stora vita bönor (400 g)
1 kruka basilikablad
färsk timjan
200 g fetaost i bitar
1 citron, pressad saft
flingsalt
svartpeppar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg tomater, lök och aubergine i en ugnssäker form.
3. Ringla över hälften av olivoljan.
4. Strö på saltet.
5. Sätt in i ugnen 25-30 minuter.
6. Häll bönorna i ett durkslag. Spola med kallt vatten och lägg dem i en skål.
7. Blanda ner de varma grönsakerna, basilikan, timjan och fetaosten.
8. Ringla över citronsaften och resten av olivoljan.
9. Strö på flingsalt och svartpeppar.
Gott till grillat!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar