Antal portioner: 4
Ugn: 225 grader
4 kycklingfiléer
1 tsk spiskummin
salt och svartpeppar
2 tsk olivolja
1 citron
1 1/2 dl matyoghurt
1 tsk honung
10 torkade aprikoser
3 dl bulgur eller annat gryn
1 zucchini
1 rödlök
2 tsk olivolja
2 msk pressad citron
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Dela kycklingfiléerna på längden. Krydda med spiskummin, salt och peppar och bryn runtom i olivoljan.
3. Stek kycklingen mitt i ugnen ca 10-15 minuter.
4. Riv skalet på citronen och blanda med yoghurt och honung. Smaka av med salt och peppar.
5. Strimla aprikoserna och koka dem med bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
6. Dela zucchinin på längden och skär bort kärnhuset. Skär den sedan i bitar.
7. Skala och strimla rödlöken.
8. Stek zucchini och rödlök mjuk i resten av olivoljan.
9. Blanda grönsaksfräset med kokt bulgur och citronsaft.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar