Antal portioner: 4
280 g djupfryst torskrygg (fryst i -18 grader i minst 3 dygn)
1 färsk mango eller 250 g fryst mango i bitar
2 lime
salt
1/2 gurka
1 chilifrukt
4 salladslökar
1 kruka färsk koriander
1/2 dl olivolja
75 g röd caviar
svartpeppar
3 gemsallad (huvuden)
1. Tina torsken och ev mango.
2. Tärna torsken i 1/2 cm tärningar. Blanda med 2 msk pressad limesaft och 1/2 tsk salt.
3. Skala och tärna mangon.
4. Skala, kärna ur och tärna gurkan.
5. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten.
6. Ansa och strimla salladslökarna.
7. Grovhacka koriandern (spar några kvistar till garnering) och blanda med mango, gurka, chili, salladslök, olivolja och caviar. Smaksätt med ev salt och svartpeppar.
8. Plocka salladsbladen och lägg upp dem på ett fat. Skeda salladen i salladsbladen och toppa med marinerade torsktärningar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar