Antal portioner: 4 st
5 ägg
1 liten gul lök
1-2 vitlöksklyftor
500 g köttfärs
1 msk hackad mynta
1 msk hackad timjan
1 msk hackad oregano
1 tsk salt
1 krm peppar
1-2 msk olivolja
1 förpackning (500 g) krossade tomater
2 msk rödvin
1/2 köttbuljongtärning
1 tsk socker
1. Lägg 4 av äggen i en kastrull och fyll på med kallt vatten så att det precis täcker.
2. Låt äggen koka upp och sedan sjuda ca 6 minuter.
3. Spola äggen i kallt vatten, skala och halvera dem.
4. Skala och finhacka lök och vitlök.
5. Blanda färsen med lökhack, det 5:te ägget och kryddorna.
6. Dela färsen i 8 bitar.
7. Forma färsen runt ägghalvorna till 8 stora bullar.
8. Stek bullarna runt om i oljan i en stekpanna.
9. Häll över tomatkross och tillsätt rödvin, buljongtärning och socker. Låt puttra ca 10 minuter under lock.
Servera köttbullarna med ris eller pasta och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar