Sidor

onsdag 30 december 2015

Sallad Nicoise med stekt lax

Antal portioner: 4 st

sallad
600 g potatis
2-4 ägg
500 g laxfilé
salt och svartpeppar
olivolja
1/2 ask coctailtomater
1/2 gurka
1 ask salladsmix
1 burk oliver

dressing
1/2 dl olivolja
2 msk vit balsamvinäger
2 msk dijonsenap
1 tsk honung
salt och svartpeppar

1. Tvätta och skär potatisen i klyftor.
2. Koka potatisklyftorna i lite saltat vatten ca 10 minuter eller tills de känns färdigkokta.
3. Koka äggen så att gulan fortfarande är lite mjuk, ca 7-8 minuter från att vattnet har börjat koka.
4. Spola äggen kalla. Skala och skär dem i skivor.
5. Skölj och halvera tomaterna.
6. Skölj och skär gurkan i bitar.
7. Skölj salladen.
8. Dela varje laxfilé i 4 bitar så att det blir kuber. Salta och peppra på båda sidor.
9. Stek laxkuberna i olja ca 3-4 minuter på båda sidor.
10. Vispa ihop olja, balsamvinäger senap och honung i en skål till dressingen. Krydda med salt och peppar.
11. Blanda försiktigt samman potatis, sallad, tomater, oliver och gurka med dressingen.
12. Lägg upp på ett fat och toppa med lax och ägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar