Sidor

fredag 25 december 2015

Nubbesallad

Antal portioner: 6 st

300 g potatis (eller djupfryst tärnad)
5 hårdkokta ägg
1 burk matjessill original (200 g)
1/2 liten purjolök
1 dl hackad dill
1 dl gräddfil
0,5 dl majonnäs
3 msk kaviar
svartpeppar

1. Koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och spola den i kallt vatten.
2. Skär potatis, ägg och sill i små bitar.
3. Finstrimla löken.
4. Blanda potatis, ägg, sill, lök och dill.
5. Banda majonnäs med gräddfil och kaviar.
6. Häll blandningen över potatis- och sillröran.
7. Peppra efter smak och blanda försiktigt.

Servera t ex på små knäckebröd eller i nubbeglas.
Håller 3-4 dagar i kylskåp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar