Antal portioner: 4-6 st
Ugn: 200 grader
färslima
500 g blandfärs
1 st ägg
1 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
1 st finhackad gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 tsk oregano
2 tsk salt
tomatsås och topping
2 dl passerade tomater
1 st finhackad gul lök
1 st finriven vitlöksklyfta
2 tsk timjan
2 tsk pizzakrydda
socker
salt
svartpeppar
50 g rökt skinka i grova bitar
2 dl färska skivade champinjoner
2 dl mozzarella i grova bitar
1. Blanda samman alla ingredienserna till köttfärslimpan och tryck ut köttfärs i en liten ugnsfast form så att den täcker botten.
2. Fräs lök och vitlök i olivolja tills det är mjukt och tillsätt tomat samt kryddor.
3. Låt puttra ca 3 minuter och smaka av med rikligt med salt, socker och svartpeppar.
4. Toppa köttfärslimpan med tomatsås och fördela skinka, champinjoner och mozzarellaost över.
5. Baka köttfärslimpan i ugn i ca 25 minuter.
Servera med pasta eller pressand potatis samt en stor sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar