Sidor

onsdag 30 december 2015

Grillad kycklingfilé med rostad potatis, tomat, bacon, vitlök och bönor

Antal portioner: 4 st
Ugn: 225+200 grader

4 kycklingfiléer, marineras över natten
2 msk olivolja
2 kvistar timjan eller 1 tsk torkad
1 pressad vitlök

8 potatisar
4 klyftor vitlök, skivade
1 paket bacon, klippt i bitar
2 msk olivolja
1 paket haricotsverts
1 liten ask blandade tomater

1 dl crème fraiche
olivolja
salt och vitpeppar
lite hackad persilja

1. Blanda ihop marinaden och låt kycklingfiléerna ligga i den över natten i kylskåp.
2. Sätt ugnen på 225 grader. 
3.Skär potatisen i klyftor och lägg med vitlök och bacon i en ugnsform.
4. Ringla oljan över och sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
5. Stek kycklingen ca 3 minuter på varje sida, salta och peppra.
6. Stek klart den i ugnen på ca 200 grader (ca 10 minuter).
7. Skär tomaterna i mindre delar.
8. Koka haricotsverts i 3 minuter och blanda med tomaterna.

Servera med en klick crème fraiche, extra olivolja, salt, vitpeppar och hackad persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar