Antal portioner: 4 st
Ugn: 250 grader
2 broccolihuvuden (ca 500 g)
1/2 blomkålshuvud (ca 350 g)
2 vitlöksklyftor
1 dl mandel
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 moget päron
125 g mozzarella
65 g babyspenat eller ruccola
1/2 kruka basilika
50 g grovriven parmesan
citrondressing
2 msk färskpressadcitronjuice
finrivet skal av 1/2 citron
3 msk olivolja
1 msk flytande honung
1 krm salt
1 krm peppar
1. Sätt ugnen på 250 grader. Ställ en plåt mitt i ugnen.
2. Ansa och skär broccolin och blomkålshuvudet i buketter.
3. Skala och skiva vitlöken.
4. Grovhacka mandeln.
5. Blanda broccoli, blomkål, vitlök och mandel med olivolja och salt i en bunke.
6. Ta ut plåten och lägg på ett bakplåtspapper. Häll ut grönsakerna på plåten och ställ in i ugnen igen.
7. Rosta grönsaksblandningen mitt i ugnen ca 12 minuter.
8. Blanda ihop ingredienserna till citrondressingen.
9. Dela, kärna ur och skär päronet i mindre bitar.
10. Dela mozzarellan i mindre bitar.
11. Lägg babyspenat eller ruccola och basilikabladen på ett stort fat. Lägg på grönsakerna, päron, mozzarella och parmesan. Ringla över dressingen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar