Antal portioner: 4 st
Ugn: 175 grader
2 kalkonfiléer, 300 g styck
50 g lagrad ost, t ex Västerbottenost
6-8 basilikablad
5 soltorkade tomater (i olja)
1 pake bacon
olivolja
tomatsås
2 burkar krossade tomater
1 hackad gul lök
lite tomatpuré
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 tsk socker
1 krm tabasco
lite rosmarin
1/2 kruka hackad basilika
1. Skär osten i tärningar.
2. Hacka basilikabladen.
3. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar.
4. Skär en skåra i kalkonfiléerna och fyll med ost, basilika och tomater.
5. Linda baconskivor runt om och bryn filéerna i olivolja.
6. Låt dem steka klart i ugnen på 175 grader ca 25-30 minuter.
7. Blanda allt till tomatsåsen utom rosmarin och basilika, och låt puttra ca 10 minuter.
8. Krydda med rosmarin och basilika.
Servera kalkonfiléerna med tomatsås och t ex klyftpotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar