Antal portioner: 4 st
Ugn: 220 grader
600 g torsk utan skinn (i 4 bitar)
salt
2 tomater
1 rödlök
2 röda paprikor
2 kvistar rosmarin
olivolja
honung
1 citron, saften
couscous
2 dl couscous
2 dl grönsaksbuljong
1 kruka färsk mynta
1 kruka färsk basilika
1 citron, skalet
1. Sätt ugnen på 220 grader.
2. Lägg torsken i en ugnsform och salta den på båda sidor.
3. Skiva tomat, lök och paprika i ringar och lägg ovanpå fisken.
4. Toppa med fint hackad rosmarin, mer salt, olivolja och honung.
5. Baka i ugnen på 220 grader, 10-15 minuter.
6. Koka upp buljongen till couscousen i en kastrull.
7. Häll i couscousen och lägg på ett lock. Dra kastrullen från värmen och låt stå ca 5 minuter.
8. Hacka örterna fint och blanda med skal från citronen.
9. Blanda hacket med couscousen när den har dragit åt sig all vätska i kastrullen.
10. Ta ut fisken och pressa över saften från citronen.
Servera med olivolja och den sås som finns i formen som fisken legat i.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar