Antal: ca 20 st
Ugn: 175 grader
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
100 g smör
100 g mörk choklad 70%
50 g grovt hackade valnötter eller hasselnötter
1 dl kokosmjöl (35 g)
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Smält smöret och dra kastrullen från värmen.
4. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret.
5. Blanda kokosmjöl, bakpulver och vaniljsocker.
6. Rör ner det och hälften av nötterna i äggvispet och rör sedan ner smör- och chokladblandningen.
7. Häll smeten i en liten långpanna, ca 25x25 cm, klädd med bakplåtspapper eller vik en liten form av bakplåtspapperet i en större form.
8. Strö över resten av nötterna.
9. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Kakan ska stanna, men inte vara torr inuti.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar