Sidor

onsdag 30 december 2015

Gräddfilspannacotta med kryddig fruktkompott

Antal portioner: många

pannacotta
1 st vaniljstång
3 dl grädde
150 g strösocker (ca 1,5 dl)
3 gelatinblad
7 dl gräddfil

kompott på äpple och päron
1-2 äpplen
1-2 päron
1-2 msk smör
1-2 msk strösocker
lag från syltad ingefära
malen kanel
mortlade kardemummakärnor

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
2. Skrapa ur vaniljstången i en kastrull.
3. Koka upp vaniljfrön, den urskrapade vaniljstången, grädde och socker. Ta av från plattan.
4. Krama ur gelatinbladen och rör ner i gräddkoket.
5. Avsluta med gräddfilen.
6. Sila av pannacottan och fyll glas, formar eller vad du vill.
7. Ställ i kylen i minst 4 timmar.
8. Kärna ur, skala och skär äpplen och päron i fina små kuber.
9. Låt kuberna karamelliseras tillsammans med smör, socker, kanel och kardemumma i en kastrull.
10. Tillsätt lag från syltad ingefära efter smak.
11. Låt koka ihop någon minut.

Servera glas/formar som de är eller stjälp upp på fat. Dekorera med t ex citronmeliss och lite kompott vid sidan om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar